Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: bod op Ordina beter dan verwacht

Beursblik: bod op Ordina beter dan verwacht
Beeld: Ordina

(ABM FN-Dow Jones) Het bod van Sopra Steria op Ordina is beter dan verwacht. Dit stellen analisten van ING dinsdag.

Ordina ontving een bod van 5,75 euro per aandeel exclusief het dividend van 0,395 euro per aandeel, waarmee het totale bod op 6,145 euro per aandeel uitkomt. ING ging na de bekendmaking vorige week van de overnameinteresse van diverse partijen in Ordina uit van een bandbreedte van 5,01 tot 5,65 euro per aandeel exclusief dividend.

De bank verwacht geen mededingingsbezwaren. Met de aanbeveling van het bod door de besturen van beide bedrijven, acht ING de kans van slagen van het bod groot. Ook omdat grootaandeelhouders Teslin en Mont Cervin, goed voor een gezamenlijk belang van 26 procent, de overname ook steunen.

De kans op een concurrerend bod acht de bank niet waarschijnlijk, omdat het liggende bod al genereus is en een tweede bod vriendelijk van aard moet zijn, omdat Ordina opereert in een sector waarin volgens ING alles om mensen draait. Daarbij is Sopra een strategische koper die synergievoordelen kan halen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links