Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

S&P verlaagt outlook UBS

S&P verlaagt outlook UBS
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) S&P Global Ratings heeft de outlook van UBS maandag verlaagd naar negatief met een ongewijzigde A- rating.

De kredietbeoordelaar verwacht dat de integratie van grote delen van de investeringsbankactiviteiten van Credit Suisse een materieel uitvoeringsrisico met zich meebrengt. 

"Wij geloven dat het management van UBS de integratie van Credit Suisse voorzichtig zal uitvoeren. Dankzij de zeer hoge financiële buffers als gevolg van de transactie en de massale liquiditeitssteun van de Zwitserse centrale bank zien wij voldoende buffers om opkomende risico's effectief te beperken", aldus S&P in een verklaring. 

Gezien de omvang en het zwakkere kredietprofiel van Credit Suisse en de complexiteit van de afbouw van een groot deel van zijn investeringsbankactiviteiten, bestaat echter het risico dat de gecombineerde groep zijn concurrentiepositie verzwakt of financiële doelstellingen niet haalt als gevolg van herstructurerings- of proceskosten, die volgens S&P aanzienlijk kunnen zijn. 

"In ons basisscenario verwachten wij al klantenverloop bij de gecombineerde entiteit, met name op het gebied van vermogensbeheer en Zwitsers bankieren, waar beide entiteiten aanzienlijke overlappingen hebben", aldus S&P.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CS GROUP N 50% zegt kopen 10 stemmen
UBS GROUP N 75% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links