Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Credit Suisse verhoogt koersdoel Adyen

Credit Suisse verhoogt koersdoel Adyen
Beeld: Adyen

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft maandag het koersdoel voor Adyen verhoogd van 1.650 naar 1.800 euro met een onveranderd koopadvies. 

De zakenbank verhoogde zijn groeiramingen voor 2025 tot en met 2030 van 19 naar 21 procent gemiddeld per jaar.

De marges die Adyen op transacties neemt zullen geleidelijk blijven dalen, maar niet sneller dan in het verleden, zo stellen analisten van Credit Suisse.

Daarbij komt dat de nieuwe klanten gemiddeld steeds groter worden, waar de marges juist iets hoger zijn, wat compenseert voor de lagere marges bij de oudere klanten, van voor 2022.

Volgens de analisten Justin Forsythe en Timothy Chiodo stellen beleggers in Adyen vaak vragen of het betaalbedrijf geen last krijgt van concurrentie die de marges drukt.

Maar zij denken dat het andersom is. Adyen duwt de prijzen zelf omlaag, om schaalvoordelen door te geven aan klanten en zo sneller marktaandeel te winnen. In combinatie met een wereldwijd platform voor transactieverwerking dat leidend is, maakt Adyen het moeilijk voor concurrenten om te volgen.

De analisten denken dat er nog voldoende ‘ruimte’ voor Adyen is om te groeien. Ze denken dat Adyen in 2026 een marktaandeel van 15 procent zal hebben in de markt voor betaalautomaten, of 6 biljoen euro aan transactievolume.

Het aandeel Adyen noteerde maandag 0,8 procent hoger op 1.396 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV 64% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Beursgeslagen 29 maart 2023 07:26
    quote:

    Theo32 schreef op 20 maart 2023 16:22:

    Werknemers van Credit Suisse zou eerder hun eigen hachje moeten redden en/of plek binnen de nieuwe UBS organisatie... how about that?
    Denk jij dat de mensen die bij CS werk(t)en een andere morele standaard hebben dan de mensen bij UBS of welke andere grootbank dan ook?
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ADYEN NV

1.577,800 10:09
-2,400 -0,15%
Premium

Adyen zou er goed aan doen het aandeel te splitsen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links