Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Pas eind dit jaar herstel halfgeleiderindustrie'

'Pas eind dit jaar herstel halfgeleiderindustrie'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De halfgeleiderindustrie zal in 2024 weer terugkeren naar groei. Dit schrijft analist Nikos Kolokotronis van Van Lanschot Kempen.

De voorraden zijn hoog en in sommige eindmarkten staan die zelfs op een recordniveau, "terwijl de vraag zwak blijft". Pas tegen het einde van dit jaar verwacht Kolokotronis weer wat groei.

Zijn favoriet is BE Semiconductor Industries, "vanwege de bedrijfsspecifieke aanjagers en zijn cyclische natuur", aldus Kolokotronis, die daarom een koopadvies op het aandeel heeft.

Ten aanzien van ASML is de analist voorzichtiger, met een Houden advies. Kolokotronis denkt dat de veerkracht van het Veldhovense bedrijf onvoldoende is om het aandeel hoger te zetten. Vrees voor de nieuwe exportmaatregelen in Nederland ten aanzien van de levering aan China, heeft de analist niet. Klanten zullen simpelweg moeten vertrekken uit China en elders hun fabrieken moeten bouwen, meent hij.

Voor ASM International vindt Kolokotronis het lange termijnplaatje er goed uitzien, maar op korte termijn is de groei al wel ingeprijsd, vindt hij. "De risico's aan de onderkant zijn groter", en daarom heeft Kempen een verkoopadvies op dit aandeel.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 67% zegt kopen 18 stemmen
ASML 75% zegt kopen 20 stemmen
BESI 71% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 'belegger'' 17 maart 2023 18:27
  quote:

  Bent schreef op 17 maart 2023 14:02:

  Ik vraag me af of de heer Kolokotronis gekeken heeft naar het orderboek van ASML en de uitspraak van Wennink kent dat indien er een machine eerder beschikbaar is, de klanten direct willen afnemen. De vraag is nog steeds hoger dan wat ze kunnen bouwen.
  Dat klopt, maar hetzelfde geldt bij een koers van $400, $600, $800, $1000, etc. De vervolgvraag is bij welke koers het nieuws (goed of slecht) is ingeprijsd. Specifiek over China zegt de analist bijvoorbeeld dat die orders gewoon zullen verplaatsen. Dat klinkt niet of hij terughoudend is over ASML als bedrijf.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 405,550
  +0,16% +0,650
 2. ASML Holding 17:36
  683,100
  +1,02% +6,900
 3. 103,700
  +0,53% +0,550

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links