Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeelhouders Ajax benoemen Pier Eringa als voorzitter RvC

Aandeelhouders Ajax benoemen Pier Eringa als voorzitter RvC
Beeld: Ajax Images

(ABM FN-Dow Jones) Tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering zijn de aandeelhouders van Ajax dinsdag akkoord gegaan met de benoeming van Pier Eringa als commissaris. Dit werd na afloop van de aandeelhoudersvergadering van de beursgenoteerde voetbalclub in de Johan Cruijff ArenA bekend.

De benoeming van Eringa geldt voor een periode van drie jaar en acht maanden, tot en met de jaarvergadering in november 2026.

Eringa is de opvolger van Leen Meijaard als voorzitter van de raad van commissarissen, die vandaag formeel aftrad. Meijaard was lid van de RvC sinds 14 april 2016 en vanaf 16 november 2018 tevens voorzitter. Hij deelde bij de jaarvergadering van 11 november 2022 mee niet in aanmerking te willen komen voor een derde termijn.

Bij de buitengewone aandeelhoudersvergadering werd ook PricewaterhouseCoopers Accountants als externe accountant voor het boekjaar 2023/2024 benoemd. PwC volgt daarmee Deloitte Accountants op, die de afgelopen jaren zorg heeft gedragen voor de controle van de jaarcijfers, aldus Ajax.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ajax 90% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ajax

10,200 17:35
-0,100 -0,97%
Premium

Ajax balanceert op dun koord

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links