Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jefferies start volgen OCI met Houden-advies

Jefferies start volgen OCI met Houden-advies
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies is maandag gestart met het volgen van OCI met een Houden advies en een koersdoel van 30,00 euro. Dit bleek uit een sectorrapport van analist Charlie Bentley.

Operationeel gezien behoort OCI volgens Jefferies tot de groep kunstmestproducenten met het beste kostenprofiel ter wereld. Analist Bentley voorziet de nodige uitdagingen voor de productie in Europa, maar gezien de beperkte blootstelling aan Europa, kan OCI blijven profiteren van hogere marges in onder meer de VS, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. "Dit impliceert een duurzame en structurele verbetering van de winstgevendheid", aldus Jefferies.

Op korte termijn ziet Bentley de stikstofprijzen in hoog tempo dalen en zij zullen onder druk blijven staan, wat een impact zal hebben op het aandeel OCI.

Jefferies voorziet dat OCI tot aan 2025 een mooi dividend zal uitkeren, met een groei van 10 procent per jaar. "Hoewel we een goed rendement voor aandeelhouders voorzien, wil OCI vermoedelijk de balans opschonen als de winstgevendheid daalt. Hogere uitkeringen aan aandeelhouders zijn alleen mogelijk als de marges verder aantrekken", aldus de analisten, wijzend op de aanhoudend hoge investeringen van OCI.

Het aandeel OCI daalde maandagochtend met 0,8 procent tot 30,86 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI 84% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

OCI

21,000 17:35
+0,470 +2,29%
Premium

OCI in de rode cijfers beland: is koersafstraffing terecht?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links