Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Aegon toont toekomstige charmes'

'Aegon toont toekomstige charmes'
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) Aegon geeft donderdag een presentatie over het nieuwe boekhoudraamwerk IFRS 17, dat een mooie kans biedt om beleggers te laten zien hoe aantrekkelijk het aandeel is gewaardeerd. Dat stelt Berenberg donderdagochtend in een rapport.

De analisten geven daarbij drie cijfers: zij denken dat Aegon tussen nu en eind juni 2024 ongeveer een kwart van zijn marktkapitalisatie laat terugvloeien naar aandeelhouders, namelijk 2,6 miljard euro.

Na deze teruggave is het aandeel volgens Berenberg 7 tot 12 procent lager gewaardeerd dan Nederlandse sectorgenoten, die ook al zeer behoudend zijn gewaardeerd ten opzichte van de winst. Dit zou de neerwaartse ruimte van het aandeel Aegon beperken ten opzichte van de huidige koers.

Als men kijkt naar de waardering van de grote Europese verzekeraars Allianz, AXA en Generali, is de korting die het aandeel Aegon biedt na de ASR-transactie zelfs 32 procent. Dit biedt aanzienlijke opwaarts potentieel voor de koers, vindt Berenberg.

Een laatste cijfer is de cash die Berenberg verwacht uit de Amerikaanse tak, die de kern van het bedrijf zal zijn na de verkoop van de Nederlandse tak.

Deze regio levert 0,7 miljard aan operationeel kapitaal per jaar op en na investeringen kan dit jaarlijks 0,4 miljard bijdragen aan het dividend, wat 60 procent is van het dividend dat naar de holding stroomt.

De analisten concluderen dat het aandeel erg aantrekkelijk is gewaardeerd en handhaven het koopadvies met een koersdoel van 6,60 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 73% zegt kopen 30 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon

4,331 16:17
+0,153 +3,66%
Premium

IJzersterke cijferset van Aegon

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links