Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

RoodMicrotec schikt in zaak met debiteur Robus

RoodMicrotec schikt in zaak met debiteur Robus
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) RoodMicrotec heeft een schikking getroffen met debiteur Robus betreffende een eeuwigdurende obligatie uit 2010. Dit meldde RoodMicrotec woensdag.

Robus beweerde recht te hebben op een vergoeding van 11,7 procent met betrekking tot 2017, 2018 en de eerste helft van 2021. Bovendien vorderde Robus, wegens vermeende niet-naleving door RoodMicrotec van de voorwaarden van de eeuwigdurende obligatie, de terugbetaling van het nominale bedrag.

RoodMicrotec werd in februari vorig jaar door Robus geïnformeerd dat het totale bedrag dat in de procedure wordt gevorderd bijna 2,6 miljoen euro bedroeg, plus11,7 procent rente.

Inmiddels hebben beide partijen een schikking getroffen, waarin Rood 2,19 miljoen euro betaalt aan Robus. Deze betaling wordt gedaan in vier tranches, telkens voor een bedrag van 548.000 euro. Tegen eind 2023 moet het volledige bedrag zijn betaald. 

Rood kan de betaling doen uit beschikbare middelen en zegt blij te zijn dat deze kwestie nu is opgelost.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RoodMicrotec 67% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

RoodMicrotec

0,240 31 mei
-0,003 -1,23%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links