Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: geen grote verrassingen bij TKH

Beursblik: geen grote verrassingen bij TKH
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) TKH Group heeft in 2022 sterk gepresteerd en ook de afgegeven outlook oogt positief. Dit stelde analist Trion Reid van Berenberg dinsdag.

De jaaromzet verraste niet, aldus Reid, terwijl de aangepaste EBITA iets hoger uitviel dan voorzien. Daardoor viel ook de winst voor amortisatie en eenmalige posten iets hoger uit dan voorzien, en aan de bovenkant van de door TKH afgegeven outlook.

Reid noemde de orderinstroom "bemoedigend" en TKH rekent voor 2023 op een stijging van de omzet en de aangepaste EBITA. Voor een concrete outlook is het, zoals altijd, wachten tot de halfjaarcijfers. Toch zal deze outlook geruststellen, denkt Reid, omdat sommige beleggers angst hadden voor de gevolgen van een recessie.

TKH verhoogde het dividend van 1,50 naar 1,65 euro per aandeel, terwijl Berenberg had gerekend op 2,00 euro. Maar, zo benadrukte Reid, TKH gaat ook voor 25 miljoen euro eigen aandelen inkopen. "Vermoedelijk vanwege frustraties over de aandelenkoers", denkt de analist.

Reid herhaalde zijn koopaanbeveling met een koersdoel van 62,50 euro. Het aandeel TKH noteerde dinsdag 1,3 procent hoger op 45,50 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TKH 83% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

TKH Group

46,420 17:35
-0,860 -1,82%
Premium

Uitstekend eerste kwartaal voor TKH

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links