Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: resultaten Just Eat Takeaway worden voorspelbaarder

Beursblik: resultaten Just Eat Takeaway worden voorspelbaarder
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway keert weer terug naar een niveau van voor de coronacrisis, waardoor de toekomstige resultaten voorspelbaarder worden. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING woensdag.

Hesselink zag in de cijferraportage van woensdagochtend geen grote verrassingen ten opzichte van eerder verschenen voorlopige cijfers. De EBITDA in Noord-Europa bleek was beter, terwijl de resultaten in Zuid-Europa en Australië juist wat tekortschoten.

ING kreeg bovendien wat inzicht in de manier waarop de maaltijdbezorger een brug kan slaan tussen de aangepaste EBITDA en de vrije kasstroom. "De conclusie daaruit is dat de activiteiten veel gelijkenissen vertonen met die van voor de coronacrisis, hetgeen impliceert dat de toekomstige resultaten voorspelbaarder worden", aldus ING.

De cashburn neemt volgens Hesselink in hoog tempo af. In het licht van de flinke investeringen en de tegenwind op macro-economisch vlak, maar ook van de kostenbesparingen, integratievoordelen en de lagere verliezen in Zuid-Europa en Australië, denkt de analist dat de outlook voor 2023 "zeer conservatief" is. Just Eat Takeaway mikt voor dit jaar op een aangepaste EBITDA van 225 miljoen euro.

In de verwachtingen voor de vrije kasstroom houdt Just Eat Takeaway rekening met vlakke investeringen op jaarbasis, terwijl de maaltijdbezorger eerder nog liet weten dat de investeringen zullen afnemen na de significante investeringen in 2022. "Dus hier is ook ruimte voor een opwaartse verrassing", aldus Hesselink.

ING heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway met een koersdoel van 40,00 euro. Het aandeel daalde woensdagochtend met 3,2 procent tot 20,03 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 81% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JUST EAT TAKEAWAY

13,520 12:06
-0,606 -4,29%
Premium

Just Eat Takeaway is op de goede weg

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links