Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Just Eat Takeaway geeft geen verwachting af voor brutotransactiewaarde'

'Just Eat Takeaway geeft geen verwachting af voor brutotransactiewaarde'
Beeld: ANPFoto

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway heeft woensdag geen verwachting afgegeven voor de brutotransactiewaarde in 2023. Dit stelden analisten van zakenbank Jefferies woensdag, nadat de maaltijdbezorger voorbeurs met definitieve cijfers kwam.

Jefferies zag weinig verrassingen in de update van Just Eat Takeaway, nadat de maaltijdbezorger al eerder voorlopige cijfers publiceerde. Wel kregen de analisten wat meer inzicht in waar de EBITDA-stijging in de tweede jaarhelft vandaan kwam, maar dit was niet geheel verrassend Noord-Europa.

Voor wat betreft de outlook was het belangrijkste volgens Jefferies hetgeen dat niet werd gecommuniceerd, namelijk een verwachting voor de brutotransactiewaarde in 2023. Volgens Jefferies zal daar de focus op liggen tijdens de analistencall later vanochtend. Ook hoopt Jefferies dan meer inzicht te krijgen in de plannen om in 2026 aan de groeidoelstellingen te voldoen en wat de cashburn zal zijn in de komende twee jaar.

Jefferies heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway met een koersdoel van 38,00 euro. Het aandeel sloot dinsdag op 20,70 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 79% zegt kopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JUST EAT TAKEAWAY

13,620 12:30
-0,506 -3,58%
Premium

Just Eat Takeaway is op de goede weg

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links