Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

HP houdt last van zwakke PC-markt

HP houdt last van zwakke PC-markt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) HP had in het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar nog steeds last van de zwakke PC- en printermarkt. Dit bleek dinsdagavond uit de resultaten van de Amerikaanse computerreus.

CEO Enrique Lores zei in een toelichting dat de macro-omgeving "uitdagend blijft". Het bedrijf doet het echter goed op gebieden die het kan beheersen, zoals kosten, prijzen en productmix, aldus de topman.

HP verwacht dat de PC-markt dit jaar met meer dan 15 procent zal krimpen, met wel een verbetering in de tweede jaarhelft.

Voor het kwartaal dat eindigde op 31 januari 2023 behaalde HP een 19 procent lagere omzet van 13,8 miljard dollar. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een omzet van 14,1 miljard dollar in het eerste kwartaal.

Bij de PC-tak daalde de omzet in het eerste kwartaal met 24 procent op jaarbasis tot 9,2 miljard dollar. Bij het printsegment daalde de omzet met 5 procent tot 4,6 miljard dollar.

De aangepaste winst kwam met 0,75 dollar uit in het midden van de bandbreedte die HP had afgegeven en was iets beter dan de 0,74 dollar waar de markt op rekende.

De nettowinst per aandeel was met 0,49 dollar aan de lage kant van de bandbreedte van 0,47 tot 0,57 dollar die HP vooraf had aangegeven.

Outlook

Voor het lopende tweede kwartaal rekent HP op een aangepaste winst per aandeel van 0,73 tot 0,83 dollar en een nettowinst per aandeel van 0,40 tot 0,50 dollar. Analisten voorspellen een aangepaste winst per aandeel van 0,76 dollar.

Voor heel het boekjaar 2023 rekent HP nog steeds op een aangepaste winst per aandeel van 3,20 tot 3,60 dollar en een nettowinst per aandeel van 2,22 tot 2,62 dollar.

In de nabeurshandel stijgt het aandeel HP ruim 2 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HP 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

HP

29,187 18:44
+0,127 +0,44%
Premium

Hewlett Packard: Beter dan verwacht

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links