Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: outlook ASMI voorzichtig

Beursblik: outlook ASMI voorzichtig
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Dat ASMI erop rekent dat de omzet in de tweede helft van 2023 lager uitkomt dan in de eerste zes maanden van het jaar, is voorzichtig. Dit oordeelde Jefferies dinsdagavond na het verschijnen van de resultaten van de halfgeleiderspecialist.

De analisten wijzen daarbij op de orderportefeuille die op een recordhoogte van 1,7 miljard euro staat, maar ook "een afnemend tekort aan onderdelen en een naar verwachting aanhoudend sterke ontwikkeling van de orders voor geavanceerde logica."

Kijkend naar de guidance voor het eerste en tweede kwartaal, is dat redelijk in lijn met de verwachtingen van Jefferies en zo'n 7 procent boven de marktconsensus, aldus de analisten.

De cijfers in het vierde kwartaal waren iets beter dan verwacht, volgens Jefferies.

Het plan van ASMI om de capaciteit verder uit te breiden door dit jaar meer kapitaaluitgaven te doen, "ondersteunt onze omzetverwachting voor 2025, die boven de guidance range ligt", aldus Jefferies.

Het aandeel blijft dan ook een topaandeel in de sector, menen de analisten die een koopaanbeveling hebben op ASMI met een koersdoel van 390,00 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 76% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASM International

385,850 12:31
-6,850 -1,74%
Premium

Ook ASMI is niet immuun voor een naderende recessie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links