Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik ASMI: focus op outlook

Vooruitblik ASMI: focus op outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ASM International opent dinsdagavond de boeken, maar de cijfers zullen geen heel grote verrassing meer zijn na de voorlopige resultaten van medio januari, waardoor nu nog meer dan anders de focus zal liggen op de vooruitzichten.

ASMI gaf vorige maand aan voor het vierde kwartaal te rekenen op een omzet van ongeveer 720 miljoen euro, "vooral dankzij beter dan verwachte omstandigheden in de aanvoerketen en een hogere conversie van de orderportefeuille als gevolg daarvan", aldus ASMI.

Daarmee zou de omzet flink hoger uitvallen dan de 630 tot 660 miljoen euro die ASMI aanvankelijk als outlook had afgegeven.

Verder zei ASMI al voor circa 820 miljoen euro aan orders in het vierde kwartaal te hebben binnengehaald, boven het niveau die uit de guidance van ASMI kon worden afgeleid.

"De meevaller was vooral te danken aan het power/analoog/wafer-segment, waaronder een uitzonderlijk hoge orderinstroom bij LPE. Naast de sterke onderliggende vraag, was de toename van de orders bij LPE te danken aan het feit dat sommige klanten orders vervroegen die in de tweede helft van 2023 moeten worden verzonden", aldus ASMI in januari.

De operationele marge kwam in het vierde kwartaal uit rond de 26 procent, aldus het bedrijf. 

ASMI presenteert dinsdag een outlook voor de omzet in het eerste en tweede kwartaal van 2023. Hoewel het na zo’n sterk vierde kwartaal volgens Degroof Petercam lastig schatten is, rekent de bank voor beide kwartalen op 680 miljoen euro aan omzet. 

"We zijn nogal positief gestemd, omdat we denken dat de meeste eindmarkten van ASMI het goed zullen blijven doen", merkte ING op. 

Kepler Cheuvreux schreef recent in een rapport dat de analistenverwachtingen voor ASMI aan het begin van het jaar al vier jaar lang op rij te laag waren. En dat zal volgens de bank dit jaar ook weer het geval zijn. De EBIT-taxaties van Kepler liggen voor de komende twee jaar 7 tot 14 procent boven de consensus.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 90% zegt kopen 30 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASM International

387,500 11:10
-5,200 -1,32%
Premium

Ook ASMI is niet immuun voor een naderende recessie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links