Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'PostNL geeft winstwaarschuwing af'

'PostNL geeft winstwaarschuwing af'
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft een winstwaarschuwing afgegeven voor 2023. Dit stelde analist David Kerstens van Jefferies maandag.

Kerstens merkte op dat de EBIT in het afgelopen vierde kwartaal 5 procent hoger uitviel dan waar de consensus op mikte, maar dat de nieuwe outlook voor 2023 circa 43 procent onder de consensus uitvalt, mede door de hogere kosten en het verlies van marktaandeel in Pakketten.

Kerstens wees onder meer op de 9,5 procent hogere lonen en de verwachting dat de pakketvolumes met enkele procenten dalen en de briefpostvolumes met 8 tot 10 procent. Wel vallen de pensioenkosten 75 miljoen euro lager uit, maar daar hield de consensus volgens Jefferies al rekening mee. Ook is in de outlook een reservering van 20 miljoen euro meegenomen, vanwege het schrappen van 200 tot 300 voltijdbanen.

In heel 2022 viel de EBIT 73 procent lager uit dan een jaar eerder op 84 miljoen euro. Kerstens merkte op dat PostNL in de eerste instantie nog mikte op 210  tot 240 miljoen euro, voordat deze outlook werd verlaagd.

Jefferies heeft een Houden advies op PostNL met een koersdoel van 1,70 euro. Het aandeel sloot vrijdag op 1,82 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 63% zegt verkopen 30 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Drdredederde 27 februari 2023 23:18
  Waar ik met mijn pet niet bij kan:

  Duizenden pakketbezorgers extra in dienst bij PostNL

  Zoveel mogelijk mensen met een vast dienstverband

  25 augustus 2022 15:00

  Den Haag, 25 augustus 2022 - PostNL neemt de komende jaren duizenden pakketbezorgers extra zelf in dienst. Het bedrijf geeft daarmee een impuls aan drie cruciale elementen van zijn werkwijze: zoveel mogelijk vaste dienstverbanden, duurzame samenwerkingsverbanden en klimaatvriendelijke bezorging. Het doel is dat op termijn minimaal de helft van alle pakketten in Nederland wordt bezorgd door pakketbezorgers die in dienst zijn bij PostNL. Dat zijn nu 1.900 mensen en dat gaat naar ongeveer 6.000.

  En nu dus weer mensen ontslaan????
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke

1,488 17:35
-0,019 -1,23%
Premium

Terugval minder dan gevreesd, maar PostNL draait uiterst moeizaam

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links