Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coolblue (49% HAL) in rode cijfers

Coolblue (49% HAL) in rode cijfers

Coolblue, een van de grootste online retailers van consumentenelektronica en witgoed in Nederland, heeft aangekondigd dat het in 2022 rode cijfers heeft gedraaid.

Coolblue boekte een omzetstijging van 0,6% naar 2,349 miljoen euro en schrijft deze groei toe aan Duitsland, waar 174 miljoen euro werd omgezet.

Dalende elektronicaverkopen

Het bedrijf had last van de dalende electronicaverkopen in Nederland en België. Coolblue geeft aan wel marktaandeel te hebben gewonnen en beter te hebben gepresteerd dan de marktdalingen van 2,6% in Nederland en 7,8% in België.

Ondanks de lichte omzetgroei was de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) van het bedrijf niet voldoende om de stijgende kosten en druk op de marges te compenseren. Coolblue rapporteerde een positieve EBITDA van 43,4 miljoen euro, tegen 91 miljoen euro een jaar eerder. Het nettoverlies bedraagt 6,2 miljoen euro, tegen 39 miljoen euro winst in 2021.

Verbeterd winkelconcept

Vooruitkijkend op 2023 verwacht Coolblue te profiteren van de efficiëntieverbeteringen die het afgelopen jaar zijn doorgevoerd. Het bedrijf zal vijf nieuwe winkels openen en beginnen met de implementatie van een nieuw en verbeterd winkelconcept. Coolblue heeft hoge verwachtingen voor Duitsland, gezien de hoge net promotor score.

Coolblue kondigde begin 2021 een beursgang aan. In oktober 2021 werd aangekondigd dat de beursgang niet doorging; analisten schatten toen de waarde op 3 tot 5 miljard euro, maar er was onvoldoende interesse bij beleggers.

Coolblue is voor 49% eigendom van investeringsmaatschappij HAL. Bij HAL staat het belang per eind 2021 voor 263 miljoen euro in de boeken. Op die basis wordt geheel Coolblue op 537 miljoen euro gewaardeerd. Het is onduidelijk of HAL op basis van de vandaag gepubliceerde verliezen zal overgaan tot een afwaardering van het belang in Coolblue.


IEX Nieuws is het nieuwskanaal van IEX Group voor divers financieel en beursnieuws..

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 74% zegt verkopen 31 stemmen

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. wolframm 23 februari 2023 12:40
  Ondanks de lichte omzetgroei was de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) van het bedrijf niet voldoende om de stijgende kosten en druk op de marges te compenseren. Coolblue rapporteerde een positieve EBITDA van 43,4 miljoen euro, tegen 91 miljoen euro een jaar eerder. De hoogte van het nettoverlies is niet bekendgemaakt.

  Wat een gel*l joh. Wat moet je hiermee?!
 2. forum rang 6 Bowski 23 februari 2023 16:12
  Verbeterd winkelconcept

  Vooruitkijkend op 2023 verwacht Coolblue te profiteren van de efficiëntieverbeteringen die het afgelopen jaar zijn doorgevoerd. Het bedrijf zal vijf nieuwe winkels openen en beginnen met de implementatie van een nieuw en verbeterd winkelconcept.


  Het is te hopen dat ze daar dan wél weten wat een receiver is.
  In de Coolbluewinkel hier ter plaatse liet de jongejuffrouw mij allerlei apparaten met heel veel antennesprieten (draadloze routers) zien, maar niet één tunerversterker, c.q. AVreceiver...
  Toen ik zelf dan maar de hele winkel doorzocht had bleken ze die ook niet te hebben.

  @Coolblue: Zo'n apparaat is een must have voor elke pensionado! Als student gingen wij daar weken voor werken bij uitzendburo ASA. Die hadden elke vrijdag heel het kantoor vol staan met bestelde HiFi-apparatuur.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

HAL Trust

110,200 16:33
-1,200 -1,08%
Premium

Discount in aandeel HAL is te ver doorgeslagen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links