Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Intel schroeft dividend flink terug

Intel schroeft dividend flink terug
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Intel heeft het dividend verlaagd in aanvulling op de reeds aangekondigde kostenbesparingen, om fors te kunnen investeren in de transformatie van het bedrijf. Dat kondigde de Amerikaanse fabrikant van halfgeleiders woensdag aan.

De verlaging van het dividend tot 0,50 dollar per jaar moet financiële flexibiliteit geven om te investeren in een transformatie van het bedrijf tijdens de huidige economische onzekere periode.

Per kwartaal betekent dit een dividend van 0,125 dollar per aandeel. Vorig kwartaal keerde Intel nog 0,365 dollar per aandeel uit.

Intel herhaalde de outlook voor het lopende eerste kwartaal. De fabrikant rekent onder meer op een omzet van 10,5 tot 11,5 miljard dollar met een brutomarge van 34,1 procent.

Er zal ruim 30 procent van de inkomsten worden geïnvesteerd dit jaar. Een intern foundry-model moet de structurele voordelen van de IDM-strategie ontketenen.  

"We leggen de basis voor een aanzienlijke operationele hefboom en groei van de vrije kasstroom na deze periode van grootschalige investeringen", aldus CFO David Zinsner.

In 2023 moeten er 3 miljard dollar aan kosten bespaard zijn, en eind 2025 moeten de kosten met 8 miljard tot 10 miljard verlaagd zijn, kondigde het bedrijf eerder al aan als doelstellingen. De aangekondigde ontslagrondes zitten daarbij inbegrepen. Ook de beloningen en bonussen gaan omlaag, zowel voor medewerkers als bestuurders. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Intel Corp 58% zegt verkopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Intel Corp

29,990 30 mei
+0,990 +3,41%
Premium

Intel wacht een dure en riskante inhaalrace

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links