Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: positieve cijfers en outlook 2023 bij Fugro verwacht

Beursblik: positieve cijfers en outlook 2023 bij Fugro verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Fugro heeft een gunstig vierde kwartaal achter de rug, nadat de bodemonderzoeker het derde kwartaal al sterk afsloot. Dit verwacht analist Quirijn Mulder van ING in aanloop naar de cijfers van Fugro op donderdag.

Mulder verwacht wel dat Fugro te kampen had met hogere kosten, onder meer vanwege toegenomen arbeidskosten om de werkdruk aan te kunnen. Toch ziet ING een verbetering van de EBIT-marge naar 5,5 procent in het vierde kwartaal tegen 4,3 procent een jaar eerder. De analistenconsensus mikt volgens ING op 4,7 procent.

Mulder is vooral benieuwd of Fugro weer dividend zal uitkeren. Dat zou voor het eerst in zeven jaar zijn. Dit is afhankelijk van onder meer de balans en een duurzame winstontwikkeling, aldus de analist. "Het eerste punt is niet langer een probleem en we denken ook dat de winsten duurzaam zijn, gezien de vooruitzichten voor 2023 en 2024", aldus Mulder, wijzend op positieve ontwikkelingen bij hernieuwbare energie en een herstel van de olie- en gasmarkt.

Ook de Land-divisie doet het een stuk beter dan in het verleden, zo merkte de analist op, nu de bezettingsgraad aantrekt.

"Er is dus niet langer een reden om het dividend voor de achtste keer op rij over te slaan", denkt Mulder, die op een dividend van 0,15 euro per aandeel mikt. 

Ook hoopt ING inzicht te krijgen in de ontwikkelingen rond de dambreuk in Brazilië in 2019. Fugro was daar mogelijk bij betrokken. "Maar dit is een juridisch proces en in de afgelopen jaren is hier niets over te vertellen geweest, dus we verwachten geen nieuws op dit vlak."

"Al met al verwachten we dus positieve resultaten bij Fugro." Wel denkt ING dat de kasstroom mogelijk wat tegen kan vallen.

ING heeft een koopadvies op Fugro met een koersdoel van 18,00 euro. Het aandeel staat ook op de favorietenlijst van de bank.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Beursblik: ING verhoogt koersdoel Fugro 2
  2. 04 apr Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro 80% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Cyrus de Grote 21 februari 2023 14:23
    Analist Quirijn Mulder zat er behoorlijk naast op 19 december 2022, zoals ook door veel leden op het IEX forum opgemerkt. Zijn stellingen nav een eenzijdige uitzending van Pointer waren foute inschattingen. Hij schreef toen oa "toch lijkt het dat Fugro wel enige verantwoordelijkheid draagt" en "slecht nieuws voor Fugro", "dat het tijd zal kosten om dit uit te zoeken" en dat een waarschijnlijke schikking "geld zal kosten".

    Fijn dat Quirijn Mulder weer wat realistischer is nu en het een "juridisch proces" noemt. Hij had er nog wat explicieter bij kunnen zeggen dat Pointer eigenlijk alleen oude rapporten heeft opgedoken en eigenlijk nog steeds niemand Fugro verantwoordelijk houdt voor de mijnramp omdat zij toevallig de boormeting deden. Of zoals ABN Amro analist Thijs Berkelder meteen stelde: Fugro is juist het slachtoffer bij deze ramp.
  2. forum rang 4 lanciared 21 februari 2023 14:46
    Heel goed opgemerkt en hier geplaatst Cyrus.
    Feit is dat ik er stevig in zat ( in Fugro uiteraard ) , natuurlijk alles gehouden heb. En nu heel wat spijt vervolgens dat ik niet fors bijkocht indertijd.
    Ach, jammer, was een buitenkansje, maar dus laten glippen door de zovele foutief gestelde berichten in de pers toendertijd.
    LR
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Fugro

22,920 12:03
-0,100 -0,43%
Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links