Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Morgan Stanley verlaagt koersdoel NN (Overwogen) met 6%

Morgan Stanley verlaagt koersdoel NN (Overwogen) met 6%
Beeld: NN

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft het koersdoel voor NN Group verlaagd van 53,80 naar 50,60 euro, maar handhaafde het Overwogen advies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de Amerikaanse zakenbank.

De bank verlaagde de taxaties voor het operationeel resultaat voor 2023 tot en met 2025 met respectievelijk 6,5, 5,0 en 3,6 procent op basis van lagere verwachtingen voor de inkomsten uit Japanse levensverzekeringen en de Europese verzekeringstak.

Na de beleggersdag heeft de koers van het aandeel NN ruim 12 lager gepresteerd dan het sectorgemiddelde door een lagere teruggave aan de aandeelhouders en een grotere volatiliteit in de kapitaalstructuur door onzekerheden in de hypotheekmarkt en lagere vastgoedwaarderingen.

Morgan Stanley stelde in het rapport dat NN een aantrekkelijk rendement biedt van 9,4 procent, ondanks lagere aandeleninkopen.

Op basis van de kapitaaldoelstellingen voor dit jaar tot en met 2025 ziet de zakenbank een rendement op de kasstroom die één van de hoogste in de sector is. Voor 2023 en 2024 gaat de bank op basis hiervan uit van een rendement voor de aandeelhouders van 9,4 en 10,0 procent.

Het aandeel NN sloot maandag op 39,92 euro. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 94% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NN Group

34,840 02 jun
+1,150 +3,41%
Premium

NN Group verrast met 12% hoger dividend

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links