Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

B&S stelt jaarcijfers uit en CEO stapt op

B&S stelt jaarcijfers uit en CEO stapt op
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) B&S heeft de jaarcijfers, die gepland stonden voor 27 februari, uitgesteld en de CEO en de vicevoorzitter van de raad van commissarissen hebben per direct hun functie neergelegd. Dit maakte het bedrijf maandagochtend bekend.

De benoeming van nieuwe commissarissen in combinatie met de onrust die is ontstaan door publicaties in de media, hebben B&S doen besluiten de cijfers uit te stellen en zo de tijd te hebben voor een zorgvuldige evaluatie.

Die evaluatie heeft nu al enkele punten van aandacht opgeleverd, die B&S bij de jaarcijfers over 2022 wil toelichten. Die betreffen transacties door het senior management die mogelijk een belangenconflict hebben opgeleverd. Vooralsnog is er geen reden aan te nemen dat de gevonden kwesties een "materiële impact" hebben op resultaten in 2022 of de financiële positie van B&S.

CEO Tako de Haan en vicevoorzitter Willem Blijdorp hebben besloten om hun functies per direct neer te leggen. Bas Schreuders neemt de taken van de CEO tijdelijk waar, totdat een opvolger is benoemd. Bert Tjeenk Willink wordt vicevoorzitter. Dit betekent dat er twee nieuwe commissarissen worden gezocht. Die vacatures wil B&S zo spoedig mogelijk invullen.

Recent werden al twee nieuwe commissarissen benoemd, Tjeenk Willink en Derk Doijer, nadat voorzitter Jan Arie van Barneveld en Kitty Koelemeijer opstapten.

Van Barneveld moest het veld ruimen na een aanvaring met grootaandeelhouder Blijdorp, toen hij het overnamebod van laatstgenoemde afwees. Blijdorp eiste daarop het vertrek van de voorzitter. Koelemeijer besloot om die reden ook te vertrekken.

B&S merkte maandag ook op dat in het vierde kwartaal de marge onder druk staat door de "meer uitdagende marktomstandigheden", maar dat de omzet zich ontwikkelt zoals voorzien.

Ook reserveert B&S 6,0 miljoen dollar voor een dubieuze debiteur. Dit komt bovenop de al eerder aangekondigde 7,5 miljoen in de eerste jaarhelft. Maar B&S overweegt ook nog eens maximaal 3,4 miljoen dollar voor een vordering op andere klant te moeten nemen.

"Uitgaande van de geprognosticeerde omzet in 2022, leiden deze zaken ertoe dat de EBITDA-marge voor 2022 wordt herzien van 5,0 naar 4,2 tot 4,5 procent."

De jaarcijfers volgen zodra het onderzoek is voltooid.

Het aandeel B&S daalt maandag 6,4 procent.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
B&S Group SA 65% zegt verkopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

B&S Group SA

3,780 02 jun
+0,095 +2,58%
Premium

B&S waagt zich niet aan winstprognose

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links