Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: sterke resultaten van Heijmans

Beursblik: sterke resultaten van Heijmans
Beeld: Heijmans

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans heeft vrijdag sterke resultaten over 2022 gepubliceerd. Dit concludeerde analist Tijs Hollestelle van ING.

"Het bedrijf viert dit jaar zijn honderdjarige bestaan en lijkt, zoals goede wijn en kaas, met de jaren beter te worden", aldus de analist.

Heijmans boekte in 2022 een onderliggende EBITDA van 126 miljoen euro, wat circa 8 procent hoger was dan de ramingen van ING en 6 procent hoger dan de door het bouwbedrijf zelf samengestelde analistenconsensus.

"De balans van Heijmans bleef, zoals verwacht, zeer sterk", oordeelde Hollestelle. "En het bedrijf rapporteerde een netto kaspositie van 151 miljoen euro. De consensus ging uit van 90 miljoen euro."

Ook het voornemen om de aandeelhouders 1,01 euro per aandeel uit te keren is volgens de analist zeer positief. "Op basis van de huidige koers van het aandeel betekent dit een rendement van 7,9 procent", aldus Hollestelle.

ING hanteert een koopadvies voor Heijmans met een koersdoel van 14,20 euro. Het aandeel Heijmans noteerde vrijdag 2,8 procent lager op 12,40 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heijmans 78% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heijmans

10,320 02 jun
+0,140 +1,38%
Premium

Markt blijft Heijmans wantrouwen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links