Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heineken koopt voor 1 miljard eigen aandelen van Femsa

Heineken koopt voor 1 miljard eigen aandelen van Femsa

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft voor in totaal 1 miljard euro aan aandelen Heineken nv en Heineken Holding teruggekocht van Femsa, dat donderdag aankondigde dat het zijn resterende belang in de Nederlandse bierbrouwer wil verkopen. Dit maakte Heineken vrijdagochtend bekend.

Heineken kocht de aandelen van de nv van Fesma voor 91 euro per aandeel in, ofwel een totaalbedrag van 708 miljoen euro. Daarnaast kocht de brouwer de aandelen Heineken Holding voor 75 euro per stuk, voor een totaalbedrag van 292 miljoen euro.  

Heineken financierde de transacties met bestaande kasmiddelen en toegezegde kredietfaciliteiten, zo werd op donderdag al bekendgemaakt. Het effect op haar nettoschuld/EBITDA (beia) zal ongeveer 0,15x bedragen.

Voorlopig is Heineken van plan om de ingekochte Heineken-aandelen als zogeheten treasury aandelen vast te houden en de ingekochte Heineken Holding-aandelen op de balans te houden.

De positie van Heineken Holding als controlerend aandeelhouder in Heineken zal niet worden beïnvloed door de plannen van Femsa.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 60% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heineken

94,880 05 jun
0,000 0,00%
Premium

Forse dividendverhoging Heineken zet weinig zoden aan de dijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links