Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Brunel ziet omzet stijgen, maar marges dalen
Beeld: ABM Financial News

Brunel ziet omzet stijgen, maar marges dalen

(ABM FN-Dow Jones) Brunel International heeft in het vierde kwartaal van 2022 de omzet en het resultaat zien oplopen, maar de marges zien dalen. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de specialistische detacheerder.

De omzet steeg met 29 procent naar 316,3 miljoen euro. De brutowinst steeg met 11 procent op jaarbasis, terwijl de brutomarge daalde van 24,2 naar 20,8 procent.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) over de verslagperiode steeg met 13 procent naar 17,8 miljoen euro, waarmee de marge daalde van 6,4 naar 5,6 procent.

In heel 2022 boekte Brunel een omzet van 1,18 miljard euro, een plus van 31 procent ten opzichte van 2021. De EBIT steeg van 47,7 naar 60,9 miljoen euro, wat een marge opleverde van 5,2 procent.

Brunel stelde vrijdag over 2022 een dividend van 0,55 per aandeel voor, 22 procent meer dan over 2021 en een pay-out van 95 procent. 

Outlook

Brunel verwacht dat in het eerste kwartaal van 2023 de groei doorzet en de omzet gelijk zal zijn aan die in het vierde kwartaal. Daarbij merkte het bedrijf op dat normaal rond de jaarwisseling de omzet onder druk staat.

De operationele kosten zullen echter ook stijgen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: verrassend vertrek CEO Brunel
  2. Advies- en koersdoelverhoging Brunel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brunel kopen verkopen

73% zegt kopen

15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.