Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: NN stelt gerust

Beursblik: NN stelt gerust
Beeld: NN

(ABM FN-Dow Jones) De aangroei van kapitaal in het vierde kwartaal bij NN Group stelde gerust en de verzekeraar bevestigde met een verhoging van het dividend de opvatting van ING, dat meer dividend beter is dan aandeleninkopen. Dat stelde ING donderdag in reactie op de cijfers van de verzekeraar.

Voor een keerpunt in de koers is mogelijk meer duidelijkheid nodig, stelde analist Jason Kalamboussis.

Het dividend van 1,79 euro per aandeel was hoger dan de consensusverwachting van 1,70 euro, terwijl ING mikte op 1,78 euro. Kalamboussis denkt dat dividenden beter zijn dan aandeleninkopen voor verzekeraars, zoals hij ook betoogde bij Ageas en Aegon.

De aandeleninkoop was zoals verwacht beperkt tot het 'basisbedrag' van 250 miljoen euro, omdat de solvabiliteit onder de 200 procent blijft.

Volgens analist Kalamboussis bleven er zorgen over de oplossing voor de demper van de risico-opslagen voor hypotheken in de berekening van de solvabiliteit, een regelgevingskwestie die de opwaartse ruimte voor de solvabiliteit en daarmee voor het dividend dreigt te beperken.

In Japan waren de afgelopen vier jaar twee 'ongelukken' met tegenvallers in het toezicht, wat volgens Kalamboussis voldoende reden is om een exit te overwegen.  

Het aandeel NN Group steeg donderdagmiddag bijna 3 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 100% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NN Group

34,840 02 jun
+1,150 +3,41%
Premium

NN Group verrast met 12% hoger dividend

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links