Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: NN Group beschermt solvabiliteit

Beursblik: NN Group beschermt solvabiliteit
Beeld: NN

(ABM FN-Dow Jones) NN Group hield de solvabiliteit in het vierde kwartaal op peil met onder meer betere hedges, terwijl het Nederlandse schadebedrijf profiteerde van lagere brandschades. Dat stelde UBS donderdag in een reactie op de cijfers.

De solvabiliteit was 5 procentpunt hoger dan verwacht per eind 2022, door actief risicobeheer, met name een betere risico-afdekking met derivaten, wat de solvabiliteit met 9 procentpunt opkrikte, volgens UBS.

NN Group liet bovendien weten dat de solvabiliteit vorige week nog steeds ongeveer op hetzelfde niveau was als eind vorig jaar. Dat was een meevaller, omdat UBS rekende op 185 procent eind januari, na aftrek van de aandeleninkoop van 250 miljoen euro, die 3 procentpunt van de solvabiliteit afhaalt.  

De analisten van UBS verwachten een kleine koersstijging naar aanleiding van de cijfers op basis van het hoger dan verwachte dividend en de positieve vooruitblik op de solvabiliteit.

UBS heeft een koopadvies met een koersdoel van 42,50 voor NN Group. Het aandeel stond donderdag 2,8 procent hoger op 41,35 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 70% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NN Group

33,720 31 mei
-1,000 -2,88%
Premium

NN Group verrast met 12% hoger dividend

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links