Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kinepolis sluit 2022 af met zwarte cijfers en keert weer dividend uit

Kinepolis sluit 2022 af met zwarte cijfers en keert weer dividend uit

(ABM FN) Kinepolis heeft 2022 afgesloten met een sterke groei van zijn activiteiten en boekte weer winst, wat betekent dat de cinemagroep weer dividend zal uitkeren. Dit bleek donderdag.

Terwijl Kinepolis in het eerste kwartaal in sommige landen nog te maken kreeg met beperkende maatregelen en zelfs sluitingen, sloot de bioscoopgroep het jaar af met een omzetstijging van 87,7 procent tot 500 miljoen euro. Die omzet is goed voor 90,6 procent van de omzet die Kinepolis in 2019 behaalde, het laatste volledige boekjaar voor de coronacrisis.

De omzet per bezoeker bleef hoog en steeg ten opzichte van 2021. Kinepolis ontving afgelopen jaar 29,3 miljoen bezoekers in zijn bioscopen, een stijging van 70,7 procent op jaarbasis. Dit is ook 72,7 procent van de bezoekers die in 2019 werden verwelkomd.

Het voor lease gecorrigeerde bedrijfsresultaat (EBITDAL) bedroeg 114,0 miljoen euro, een stijging ten opzichte van 38,5 miljoen euro, terwijl de EBITDAL per bezoeker een recordhoogte bereikte en steeg van 2,24 naar 3,89 euro.

"De strategie om te blijven focussen op de klantervaring blijft zeer lonend. De inkomsten per bezoeker waren nog nooit zo hoog", aldus Kinepolis.

De nettowinst bedroeg 27,5 miljoen euro en de vrije kasstroom steeg van 48,9 miljoen naar 70,1 miljoen euro. In 2021 leed Kinepolis nog een verlies van 25,5 miljoen euro.

Opgemerkt dient te worden dat de netto financiële schuld, exclusief leaseverplichtingen, werd teruggebracht van 474,5 miljoen tot 423,5 miljoen op het einde van het jaar.

Als teken van "vertrouwen in de toekomst" zal Kinepolis een brutodividend van 26 cent per aandeel voorstellen, het eerste sinds 2019. Daarmee is de pay out wel lager dan voorheen, "in afwachting van een verdere opbouw van de financiële soliditeit van het bedrijf".

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kinepolis

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Kinepolis

47,100 17:35
+0,600 +1,29%
Premium

De markt reageert wel erg negatief op cijferset Kinepolis

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links