Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: kasstroom Heineken punt van zorg

Beursblik: kasstroom Heineken punt van zorg
Beeld: Heineken

(ABM FN-Dow Jones) De groei die Heineken in 2022 behaalde, leverde geen grote verrassingen op, maar de vrije kasstroom was wel een minpunt. Dit stelden analisten van ING woensdag.

"De volumes en de omzet stegen met 11,1 en 31 procent op jaarbasis, wat grofweg in lijn was met de verwachtingen van ING en de consensus van Vuma", aldus analist Reginald Watson.

De operationele winst steeg met bijna 32 procent, wat beter is dan de consensus verwachtte, maar wel minder is dan waarop ING rekende.

"Hoewel de nettowinst, de winst per aandeel en het dividend stegen met 39 procent op jaarbasis, is het opmerkelijk dat de vrije kasstroom met 4,2 procent daalde", aldus Watson. Dat was ook een misser van 27 procent ten opzichte van zijn verwachtingen. Volgens ING was dit het gevolg van hogere voorraden, hogere investeringen en hogere belastingen.

Watson wijst op verschillende factoren die op de operationele vrije kasstroom in 2023 zullen drukken, en ook de winstgroei raken. "Dat is een slecht verhaal, als de outlook voor de nettowinstgroei ook al laag is", vindt de analist.

ING heeft een verkoopadvies op Heineken met een koersdoel van 69,54 euro. Het aandeel stijgt woensdag 1,9 procent naar 92,96 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heineken

94,880 05 jun
0,000 0,00%
Premium

Forse dividendverhoging Heineken zet weinig zoden aan de dijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links