Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: cijfers Alfen in lijn met verwachtingen

Beursblik: cijfers Alfen in lijn met verwachtingen
Beeld: Alfen

(ABM FN-Dow Jones) Alfen heeft in het vierde kwartaal van 2022 in lijn met de verwachtingen gepresteerd. Dit oordeelde analist David Kerstens van Jefferies woensdag.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met 51 procent tot 111 miljoen euro, hetgeen 2 procent boven de consensusverwachtingen lag, zo stelde Kerstens, mede dankzij een verdere groei in energieopslag.

De groei van de oplaadvolumes vertraagde op kwartaalbasis, waardoor de omzet daaruit 6 procent lager uitviel dan waar de consensus rekening mee hield. Ook de omzet uit Smart Grids viel 6 procent lager uit dan verwacht, terwijl het EBITDA-resultaat van Alfen wel weer conform verwachting was.

De operationele kasstroom kwam op nul uit, nadat het werkkapitaal steeg. Alfen verwacht voor dit jaar een vertraging van de omzetgroei van de 76 procent in 2022 tot circa 30 procent in 2023. De omzet kan volgens Alfen uitkomen op 540 tot 600 miljoen euro, waar de consensus mikt op 570 miljoen euro.

Jefferies heeft een Underperform advies op Alfen met een koersdoel van 65,00 euro. Het aandeel sloot dinsdag op 85,34 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alfen N.V. 62% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Alfen N.V.

65,960 17:16
+0,660 +1,01%
Premium

Marges Alfen onderuit en emissie reële optie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links