Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Marel

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Marel
Beeld: Marel

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft dinsdag het koersdoel voor Marel verhoogd van 3,60 naar 4,10 euro met een onveranderd Houden advies, na een sterk laatste kwartaal van een moeilijk 2022. Dit bleek uit een rapport van analist Tijs Hollestelle.

De analist verwacht een omzetgroei van 8,5 procent in 2023, waarvan 3,2 procent autonoom, voornamelijk gedreven door een hogere vraag in de divisie die zich richt op gevogelte. De vraag naar vlees- en viseiwitten zou de komende tijd onder druk kunnen blijven staan door de inflatiedruk, denkt Hollestelle.

Marel heeft aangegeven de schuld in 2023 te willen terugbrengen, wat Hollestelle als positief beschouwt. Maar de eerste stap daartoe ging wel ten koste van het dividend, dat aanzienlijk onder de schatting van ING uitkwam. Waar de bank rekende op 3,01 eurocent per aandeel, krijgen aandeelhouders slechts 1,56 eurocent uitgekeerd.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
MAREL 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

MAREL

2,780 16:00
-0,010 -0,36%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links