Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Aegon

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Aegon
Beeld: Aegon

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het koersdoel voor Aegon verhoogd van 5,75 naar 6,10 euro met een onveranderd koopadvies.

UBS sprak van een "positieve" kwartaalupdate van de Nederlandse verzekeraar. Er werd een nieuw aandeleninkoopprogramma ter waarde van 200 miljoen euro aangekondigd, wat vertrouwen geeft dat de aandeelhouders van Aegon flink zullen worden beloond in de komende periode.

Positief is volgens UBS ook dat de Amerikaanse tak de groei zelf moet financieren, "wat betekent dat de cash in de holding kan worden aangewend voor toekomstige aandeelhoudersuitkeringen", aldus UBS.

De aandeleninkoop van 1,5 miljard euro in minder dan één jaar biedt volgens de analisten van UBS ook steun aan de aandelenkoers.

UBS voorziet een operationele kapitaalaanwas in de komende drie jaar van 1,1 tot 1,3 miljard euro, terwijl de verzekeraar deze zelf raamt op meer dan 1 miljard euro. De vrije kasstroom zal volgens de ramingen van UBS groeien naar 700 miljoen euro in 2024 en 800 miljoen euro in 2026.

Het aandeel Aegon noteerde vrijdag 1,5 procent lager op 5,17 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 80% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon

4,350 17:35
+0,172 +4,12%
Premium

IJzersterke cijferset van Aegon

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links