Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Barclays zet PostNL op verkooplijst

Barclays zet PostNL op verkooplijst
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft vrijdag het advies voor PostNL verlaagd van Gelijkgewogen naar Onderwogen, terwijl het koersdoel van 1,50 naar 1,40 euro ging.

Analisten van de bank verlaagden hun EBIT-taxaties voor PostNL met 7 en 22 procent voor respectievelijk 2023 en 2024. "We zien een significante kans op neerwaartse aanpassingen aan de consensus", aldus de analisten. Barclays zit met zijn ramingen al 13 tot 25 procent onder de huidige consensus.

Ook maakt Barclays zich zorgen over de volumes in het vierde kwartaal van 2022. PostNL verwacht vlakke volumes ten opzichte van het derde kwartaal, maar Barclays is daar niet zo zeker van, wijzend op cijfers over de Europese online verkopen die een significante vertraging laten zien in Nederland.

Ook is er een kans dat PostNL de beloning voor aandeelhouders gaat terugschroeven, omdat de vrije kasstroom vermoedelijk lager zal uitvallen dan wat het postbedrijf wil uitkeren aan dividend. Dit zal tot minstens 2024 het geval blijven. Barclays ziet het opschorten van het inkoopprogramma van eigen aandelen of een lager dividend als een mogelijk scenario voor 2023.

Het aandeel PostNL leverde vrijdagochtend 5,4 procent in op 1,92 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 65% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 10 februari 2023 11:51
    Die analist is zeker met zijn verkeerde been uit bed gestapt, alles negatief en afbraak, het kon toch nog wel eens een beetje mee gaan vallen, hogere posttarieven, hogere pakket tarieven, niet langer gratis retour, inpost deed het goed, post nl zit ook enigszins in deze markt, Deutsche Post kwam aardig voor den dag en post nl zal best wel het leger losse arbeidskrachten fors hebben terug gebracht!!
    Het zal geen roze wolk worden en een dividend van meer dan 30 cent, zit er zeker niet in, ik ben toch niet pessimistisch over tante Herna!!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke

1,488 17:35
-0,019 -1,23%
Premium

Terugval minder dan gevreesd, maar PostNL draait uiterst moeizaam

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links