Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs hoger gesloten

Olieprijs hoger gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, hoewel uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen.

Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 3 februari zijn gestegen met 2,4 miljoen vaten tot 455,1 miljoen stuks. 

De benzinevoorraden stegen met 5,0 miljoen vaten tot 239,6 miljoen vaten.

En de voorraden stookolie en diesel stegen met 2,9 miljoen vaten tot 120,5 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 87,9 procent. Dat was een week eerder 85,7 procent.

Het American Petroleum Institute meldde dinsdag laat echter een een daling van de Amerikaanse ruwe olie voorraden met 2,2 miljoen vaten. De benzinevoorraden stegen met 5,3 miljoen vaten, terwijl de destillaatvoorraden met 1,1 miljoen vaten stegen.

Olie zette de opwaartse trend van dinsdag voort, nadat Fed-voorzitter Jerome Powell zich minder agressief dan gevreesd uitte. Powell zei dat hij dit jaar een aanzienlijke daling van de inflatie voorziet. Hij waarschuwde echter op dat een verrassend sterke arbeidsmarkt betekent dat het langer zal duren om de inflatie terug te dringen dat de rente hoger zal moeten stijgen dan beleggers eerder hadden verwacht.

De maartfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 1,7 procent, ofwel 1,33 dollar, hoger op 78,47 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links