Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street richting lichtgroene opening

Wall Street richting lichtgroene opening
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een licht hogere opening tegemoet, volgend op een lager slot maandag. Rond lunchtijd noteren de futures op de S&P 500 tot 0,1 procent in het groen.

Beleggers zijn voorzichtig, in afwachting van de woorden van Jerome Powell. De voorzitter van de Federal Reserve neemt dinsdagavond, vanaf 18:40 uur Nederlandse tijd, deel aan een paneldiscussie bij de Economic Club of Washington.

"Een uitgelezen kans om duidelijkheid te verschaffen over het monetaire beleid van de Fed in het licht van het sterke Amerikaanse banenrapport", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

Dat rapport zaait momenteel verwarring over de volgende stappen van de Fed, dat langer de rente zou kunnen verhogen nu de Amerikaanse economie goed blijft presteren.

Zo verwacht Goldman Sachs inmiddels dat de kans op een recessie in de Verenigde Staten minder dan 25 procent is, aldus Aslam.

De Amerikaanse tienjaarsrente is sinds het verschijnen van het banenrapport afgelopen vrijdag gestegen. Dinsdag zakt de rente iets terug, tot 3,635 procent.

De euro/dollar handelt rond het middaguur op 1,0704. 

WTI-olie wordt dinsdag 2 procent duurder en kost 75,65 dollar per vat. Marktkenners wijzen op de aardbevingen die Turkije en Syrië hebben getroffen en impact hebben op de olie-export in de regio.

Bedrijfsnieuws

Microsoft-prooi Activision Blizzard gaat dinsdag een 2 procent hogere opening tegemoet, nadat het gamingbedrijf maandagavond de boeken opende. De winst kwam in het vierde kwartaal lager uit, maar de omzet van Activision steeg wel.

DuPont ligt vanmiddag op koers voor een 2 procent lagere opening. Het chemiebedrijf wist de verwachting weliswaar te verslaan in het afgelopen kwartaal, maar de outlook voor 2023 stelde teleur.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag lager gesloten. De S&P 500 index daalde 0,6 procent tot 4.111,08 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 33.891,02 punten en de Nasdaq sloot 1,0 procent lager op 11.887,45 punten.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links