Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Video: flink opwaarts potentieel voor euro/dollar

Video: flink opwaarts potentieel voor euro/dollar
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar kan in de tweede jaarhelft tot boven de 1,12 stijgen. Dit zei valutahandelaar Martijn Weller van Monex Europe maandag voor de camera van ABM Financial News.

De handelaar is optimistisch gestemd voor de euro. De euro kan volgens hem profiteren van het uitblijven van een Europese energiecrisis én hogere groeiverwachtingen voor dit jaar. "De inflatie begint terug te lopen, zowel in de VS als Europa, en uiteindelijk verwachten wij dat de huidige tekenen van herstel in de eurozone zullen aanhouden", zei Weller, die dit jaar dan ook geen recessie in de eurozone meer voorziet.

Klik hier voor: flink opwaarts potentieel voor euro/dollar

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bullwish 7 februari 2023 07:56
    quote:

    beleggertje2020 schreef op 6 februari 2023 18:17:

    Allemaal gezwets ! De yankees geven gewoon een betere rente op hun dollar. Dus dollar vindt men veliger dan een Euro , zeker omdat de USA over voldoende energiebronnen beschikt ! De EU heeft er een gebrek aan , getuige de extreem hoge rekeningen voor burgers !
    Ja, maar het renteverschil neemt wel af. De FED was eerder begonnen met renteverhogingen, de ECB deed dat te laat. Echter, de meest recente stap van de FED was 0,25% en van de ECB 0,5%. Als de volgende ronde de FED weer met 0,25% verhoogd en de ECB weer met 0,5% dan wordt het verschil wel minder. Hopelijk gaat de ECB ook iets langer door met verhogen, dan wordt het renteverschil nog iets meer weggepoetst. Zodoende ondersteunen ze ook hun munt.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links