Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street begint nieuwe beursweek terughoudend

Wall Street begint nieuwe beursweek terughoudend
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen beginnen de nieuwe beursweek naar verwachting in het rood. In aanloop naar de openingsbel in New York noteren de futures op de S&P 500 tot 0,6 procent lager.

Vrijdag eindigde Wall Steet al in de min, hoewel de S&P en Nasdaq op weekbasis wel wisten te stijgen.

"De verkoopgolf van de afgelopen dagen zou het besef kunnen geven, vooral aan de rentezijde, dat de markten zich hebben laten meeslepen", volgens Edward Smith van Rathbones.

Het Amerikaanse banenrapport bleek vrijdag veel sterker dan verwacht, wat suggereert dat de economie goed blijft liggen, ondanks de monetaire verkrapping van de Federal Reserve.

Beleggers vrezen dat dit de Fed een vrijbrief geeft om de rente verder te verhogen dan de markt momenteel verwacht, aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. Dinsdag neemt Fed-voorzitter Jerome Powell deel aan een paneldiscussie bij de Economic Club of Washington. De markt zal letten op eventuele hints met betrekking tot het Amerikaanse rentebeleid.

"Ten tweede zijn de geopolitieke spanningen opgelaaid tussen de twee grootste economieën ter wereld, en de zorg is dat dit een negatief effect zou kunnen hebben op de economische relatie tussen de VS en China", aldus Aslam, doelend op een vermeende spionageballon van China die eind vorige week boven Amerikaans luchtgebied zweefde. De luchtmacht in de VS haalde die ballon dit weekend neer. Beijing zei dat het slechts om een weerballon ging.

Na de belangrijke macro-economische publicaties met het rentebesluit van de Fed en het banenrapport afgelopen week, is het deze week een stuk rustiger qua toonaangevende economische data uit de VS.

De euro/dollar handelt maandagmiddag op 1,0774. De Amerikaanse tienjaarsrente noteert op 3,612 procent. WTI-olie handelt ruim een procent hoger en kost ruim 74 dollar.

Bedrijfsnieuws

Tesla stijgt voorbeurs 2,5 procent. Een rechtbank in San Francisco heeft vrijdag geoordeeld dat Elon Musk niet verantwoordelijk is voor de verliezen die beleggers mogelijk hebben geleden nadat Musk zei te overwegen Tesla van de beurs te halen en dat hij daarvoor de financiering ook rond had.

Tyson Foods opende maandagmiddag de boeken. Microsoft-prooi Activision Blizzard doet dat nabeurs.

Het aandeel van Tyson Foods staat maandag 5 procent lager in de elektronische handel voorbeurs, nadat de Amerikaanse vleesproducent de winstverwachtingen niet wist te halen in het afgelopen kwartaal. "We hadden wat uitdagingen in het eerste kwartaal", stelde CEO Donnie King. Tyson Foods verwacht dat in de tweede helft van het gebroken boekjaar de resultaten zullen verbeteren.

Dinsdag verschijnen cijfers van DuPont, woensdag van onder meer Disney en Uber en donderdag van concurrent Lyft.

Slotstanden

De S&P 500 daalde vrijdag 1,0 procent op 4.136,48 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 33.926,01 punten en de Nasdaq sloot 1,6 procent lager op 12.006,95 punten. Op weekbasis stegen de S&P 500 en Nasdaq wel maar verloor de Dow licht terrein.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links