Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cijferseizoen gaat volgende week verder

Cijferseizoen gaat volgende week verder
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers krijgen volgende week weer een flinke reeks bedrijfscijfers voorgeschoteld, waarbij het zwaartepunt ligt in de tweede helft van de week.

Pas op woensdag komen de eerste bedrijven in Nederland met resultaten, waaronder ABN AMRO en Marel. Meer aandacht zal er zijn voor de AEX-aandelen AkzoNobel en Adyen, die eveneens de boeken openen over het vierde kwartaal.

Cijfers van het Duitse Siemens staan ook voor woensdag gepland, net als die van TotalEnergies.

Op donderdag wordt het druk in Amsterdam met resultaten van Aegon, ArcelorMittal en Unibail-Rodamco-Westfield. Ook geven Wereldhave en FlowTraders inzicht in de ontwikkelingen in het vierde kwartaal. Aandeelhouders van Just Eat Takeaway zullen uitkijken naar de resultaten van Delivery Hero.

Aperam en NX Filtration sluiten in Amsterdam de week af met kwartaalcijfers.

Op Wall Street komen ook enkele zwaargewichten met cijfers, waaronder Disney en Uber op woensdag. Op donderdag volgen Lyft en PayPal.

In Brussel blijft het nog redelijk rustig. De door Euronav aangevraagde spoedarbitrage na het annuleren van de fusie door Frontline, zal op dinsdag een uitspraak opleveren. En op dinsdag opent Lotus Bakeries de boeken. Aan het einde van de week komen Barco, Sequana Medical, Montea en Orange Belgium nog met cijfers, en dus Aperam.

Macro-economisch

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers maandag cijfers over de Europese detailhandelsverkopen en de Amerikaanse industriële productie. Op dinsdag komt de Reserve Bank of Australia met een rentebesluit. De markt verwacht dat de centrale bank de rentes opnieuw met 25 basispunten zal verhogen.

Op donderdag zijn er ook Nederlandse inflatiecijfers, terwijl vrijdag Britse groeicijfers op de rol staan, naast het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 88% zegt kopen 16 stemmen
BEL 20 55% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 22 mrt
    741,80
    +0,76% +5,62
  2. BEL 20 22 mrt
    3.666,07
    -0,52% -19,17

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links