Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meta leidt Wall Street naar een groene opening

Meta leidt Wall Street naar een groene opening
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet, gesteund door de positieve marktreactie op de cijfers van Meta Platforms, dat woensdag nabeurs resultaten bekendmaakte.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren een half uur voor de openingsbel 0,8 procent in het groen. De Nasdaq lijkt 1,8 procent hoger van start te gaan.

Woensdag sloten de aandelenbeurzen op Wall Street al in de plus na het rentebesluit van de Federal Reserve en met name het commentaar van voorzitter Jerome Powell.

Ook de euro bewoog weinig, na de stijging gisteren. De euro/dollar noteerde op 1,0979. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,0987 op de borden.  

Volgens Commerzbank daalde de dollar na de persconferentie van Powell, omdat die niet overtuigend overbracht dat de Fed vastberaden is om de inflatie te beteugelen.

Valutahandelaren grepen elke suggestie aan dat de Fed zijn houding versoepelt, volgens Commerzbank. "Het maakte niet veel uit dat de Fed-voorzitter telkens maar weer herhaalde dat er meer renteverhogingen komen en dat er waarschijnlijk geen renteverlaging zal zijn dit jaar", aldus de bank.
 

De Bank of England en Europese Centrale Bank deden donderdagmiddag een duit in het monetaire zakje met hun rentebesluiten en commentaar. Beiden verhoogde de rente met 50 basispunten. De Bank of England houdt in het midden of de rente verder omhoog gaat, maar werd minder somber over de recessie die de Britten te wachten staat, volgens commentatoren. De ECB zal in maart de rente nogmaals met 50 basispunten verhogen.

De euro/dollar bewoog weinig na het rentebesluit van de ECB.

De wekelijkse nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS daalden afgelopen week licht, met 3.000 tot 183.000. Er was een toename tot 195.000 voorspeld door economen.

Macro-economisch nieuws komt donderdag verder van de Amerikaanse fabrieksorders in december.

De olieprijs daalde iets verder, na de daling op woensdag. Een maart-future West Texas Intermediate stond 0,5 procent lager op 76,06 dollar, terwijl een april-future Brent-olie 82,26 dollar kostte, een daling van 0,7 procent.  

Bedrijfsnieuws

Meta Platforms werd in de elektronische handel voorbeurs 19 procent meer waard. De inkomsten waren afgelopen kwartaal sterker dan verwacht, en ook de vooruitblik was iets boven verwachtingen. Bovendien kondigde het bedrijf van oprichter Mark Zuckerberg een aandeleninkoop van 40 miljard dollar aan.

Het aandeel Harley-Davidson steeg 10 procent voorbeurs, nadat de fabrikant van motorfietsen solide kwartaalcijfers rapporteerde, dankzij een goede vraag.  

Eli Lilly boekte een hoger dan verwachte winst en omzet en lijkt 2 procent hoger te openen.  

Merck boekte een kleine omzetgroei en lijkt ook 2 procent erbij te krijgen.

Oliedienstverlener Honeywell verloor voorbeurs 3 procent, nadat de omzetgroei tegenviel.

Bed Bath & Beyond steeg voorbeurs 2 procent, hoewel het bedrijf een rentebetaling op obligaties moest verzaken.  

ProSomnus meldde een omzetgroei met een dubbelcijferig percentage over het boekjaar. Het aandeel lijkt fors hoger te gaan openen.

Chipmaker Qorvo stond juist 3 procent lager na licht tegenvallende vooruitzichten voor de winst in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar.

Tenax Therapeutics kreeg een patent toegewezen en het aandeel steeg 153 procent in de elektronische handel.

Nabeurs worden de resultaten van Alphabet, Amazon, Ford, Gilead, Qualcomm, Starbucks en Apple verwacht.

Slotstanden

De S&P500 sloot woensdag 1,1 procent hoger op 4.119,21 punten. De Dow Jones-index eindigde vlak op 34.092,96 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 2,0 procent tot 11.816,32 punten.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links