Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Meevallende resultaten Shell'

'Meevallende resultaten Shell'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Shell heeft in het vierde kwartaal verrassend sterk gepresteerd met de gashandel en presenteerde sterke kasstromen. Dit stelden analisten van UBS donderdag.

De resultaten waren dus beter dan verwacht, aldus analist Henri Patricot. Hij was niet verrast door de aandeleninkoop van 4 miljard dollar die Shell presenteerde, maar de consensus had op iets minder gerekend, merkte hij op.

De operationele vrije kasstroom van 22,4 miljard dollar was veel meer dan de 18,2 miljard dollar waarop de consensus mikte, of de 19,6 miljard dollar waarop UBS rekende, "maar dat was vooral te danken aan een instroom van werkkapitaal van 10,4 miljard dollar". Hier had UBS slechts op circa de helft gerekend.

"We verwachten een positieve reactie op de sterke resultaten en kasstroom", aldus Patricot, die een koopadvies op Shell heeft met een koersdoel van 27,50 pond.

In Amsterdam wint het aandeel Shell donderdag 1,3 procent op 27,12 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC 82% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Katsjinggg 2 februari 2023 11:40
    en dan te weten dat de eco-gekkies, de volgelingen van hun guru Thunberg dit 2 jaar geleden (en nog steeds) omschreven als stranded asset, waardeloos etc....maar dan het enige waarin Thunberg, stop oil, extinction rebellion en dat soort wappies in geslaagd zijn is de energieprijzen doen exploderen en de sleutels van de EU energiemarkt geven aan Putin en OPEC (alsof ze ervoor betaald/gemanipuleerd zouden zijn...)
  2. Ronald123 2 februari 2023 16:24
    De Nederlandse politiek is geschrokken van de winsten en overweegt extra belastingen. Al het geld gaat nu naar de aandeelhouders. Heb even gerekend: 4 miljard aandelen inkoop en 300 miljoen extra dividend voor 4e kwartaal. Volgens mij blijft er dan nog genoeg geld in de onderneming achter
  3. Burger 2 februari 2023 18:15
    Ronald123. Hebben ze ook bij de vaccinatie bedrijven, zoals Pfizer etc, de winst afgeroomd? Die hebben miljarden verdient ten tijden van een pandemie over de rug van de bevolking. Bovendien ook subsidies en dergelijke ontvangen terwijl ze dus dik hebben verdient aan de prikken. In mijn ogen is Shell niet schuldig aan de hoge energie prijzen maar komt dit door andere factoren. En niet alleen de oorlog want daarvoor ging de prijs al omhoog. De niet werkende sancties (vooral vanuit de groenen in de EU), heeft hier ook nog eens aan bijgedragen.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,475 17:29
-0,055 -0,16%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links