Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Kostenontwikkeling ING stelt teleur'

'Kostenontwikkeling ING stelt teleur'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft in het vierde kwartaal de rentebaten sterk zien stijgen, maar de afgegeven outlook voor de kosten stelt teleur. Dit zeiden analisten van Kepler Cheuvreux donderdag.

De winst voor belastingen viel volgens Kepler 28 procent hoger uit dan verwacht, terwijl ook de kosten wat hoger uitvielen, maar de reserveringen voor slechte leningen juist meevielen.

Vooral over de nettorentebaten bleek Kepler te spreken. 

De outlook voor de opbrengsten in 2023 is volgens Kepler min of meer in lijn met de consensus. De verwachtingen voor de cost-to-incomeratio vallen wel tegen, aldus de analisten. ING mikt op een ratio van 55 tot 56 procent, terwijl de consensus rekening hield met 53,8 procent. 

Op basis van een voorziene groei van de opbrengsten met 12 procent dit jaar en een cost/income ratio van 55 procent, zou dit impliceren dat de kosten dit jaar 2 procent hoger uitvallen dan waar de consensus op mikt. 

Kepler denkt dan ook dat de nieuwe kostenramingen door ING zullen leiden tot een verlaging van de analistenconsensus voor de winst per aandeel met 2 procent.

Al met al spreek Kepler toch van sterke resultaten.

Kepler Cheuvreux handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 17,40 euro. Het aandeel ING verloor donderdagochtend 3,8 procent op 12,88 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 73% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

11,094 10:56
+0,228 +2,10%
Premium

ING stelt inkoop eigen aandelen uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links