Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Van Lanschot Kempen koopt online beleggingsplatform van Robeco

Van Lanschot Kempen koopt online beleggingsplatform van Robeco
Beeld: Van Lanschot Kempen

(ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen neemt het online distributieplatform voor beleggingsdienstverlening van Robeco over. Dit maakten Van Lanschot en Robeco donderdag bekend.

Het online distributieplatform van Robeco Retail wordt samengevoegd met Evi van Lanschot. De combinatie is per eind 2022 goed voor 6,0 miljard euro aan vermogen van ongeveer 150.000 klanten. Evi heeft momenteel ongeveer 1,3 miljard euro onder beheer.

Op het gecombineerde platform blijven de beleggingsfondsen van Robeco beschikbaar en de impact op het vermogen onder beheer van Robeco is daarom beperkt. Klanten behouden hun bestaande beleggingen onder dezelfde voorwaarden.

Medewerkers van Robeco Retail Nederland gaan over naar Van Lanschot Kempen om mee te werken aan verdere groei van de online beleggingspropositie.

De transactie heeft een negatieve impact op de CET 1-ratio van Van Lanschot Kempen van 0,4 procentpunt. Het integratietraject duurt ongeveer twee jaar en de eenmalige kosten hiervoor bedragen naar verwachting circa 8 tot 11 miljoen euro.

De combinatie bereikt naar verwachting het break-even punt in 2025 om daarna een positieve bijdrage aan de nettowinst van Van Lanschot Kempen te leveren.

De transactie wordt naar verwachting afgerond in juni 2023 en is onder voorbehoud van eventueel vereiste goedkeuringen van toezichthouders.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Van Lanschot Kempen NV 82% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. kryp 2 februari 2023 20:43
  Robeco beheerde eind 2016 €281 miljard. In september 2022 was dit gedaald tot €173 miljard. Dus duidelijk dat ze wat moesten doen. Hun on-line distributieplatform is met slechts €6 miljard klein bier. De betrokken 150.000 klanten bezitten gemiddeld slechts €4.000. Die gemiddeld jaarlijks €50 aan kosten ophoesten. Daar word je nooit rijk van. Ik snap Robeco dus wel. Maar Van Lanschot, als bankier van de rijkere Nederlanders, niet. Het is een kwestie van tijd tot Van Lanschot deze kleine luyden overdoet aan bijvoorbeeld DeGiro.
 2. forum rang 4 bootrham 23 februari 2023 12:01
  ..gemiddeld dus 40 000 x120 000 ..
  Het gaat vooral om het aantal klanten en dat zijn dan wellicht wel 135000 'kleine' en 15000 die wellicht wel wel belangrijker zijn... en via van lanschot misschien beter kunnen beleggen.
  wel negatief voor cet1... kost wat dividend, wellicht geen 'extra' volgend jaar...of minder.
  Van lanschot is veel minder winstgevend dan de belgische sectorgenoot Delen.. (notering via ackermans van haaren.. .) . Delen betaalt zijn overschot CET1 niet uit!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Van Lanschot Kempen NV

26,700 20 mrt
0,000 0,00%
Premium

Van Lanschot trakteert aandeelhouders opnieuw

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links