Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berenberg verhoogt koersdoel ASMI stevig

Berenberg verhoogt koersdoel ASMI stevig
Beeld: ASMI

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft woensdag het koersdoel voor ASM International stevig verhoogd van 320,00 naar 365,00 euro met een herhaling van het koopadvies. Dit bleek uit een sectorrapport van analist Tammy Qiu, waarin het koersdoel voor ASML werd bevestigd op 700,00 euro.

In het rapport wees Qiu op de voorlopige resultaten die ASMI al publiceerde. Die tonen volgens haar aan dat de vraag niet alleen wordt gedragen door de top-chipmakers.

De analist voorziet dat de ALD-technologie van ASMI steeds populairder wordt. Maar Qiu verwacht ook dat ASMI marktaandeel wint met epitaxy en dat de deuk in de investeringen in het geheugensegment maar beperkte impact heeft op ASMI, net als op ASML.

Berenberg verwacht voor 2023 een omzetstijging voor ASMI van 2,4 naar 2,6 miljard euro en in 2024 zal de omzet boven de 3 miljard euro liggen. Dat levert dan een winst per aandeel op van 15,25 euro. Voor 2022 verwacht de bank een winst per aandeel van 5,13 euro.

Het aandeel ASMI sloot dinsdag op 308,20 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 100% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASM International

371,900 31 mrt
+1,400 +0,38%
Premium

ASMI maakt zich op voor nieuwe groeispurt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links