Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jefferies: resultaten KPN conform verwachting

Jefferies: resultaten KPN conform verwachting
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het vierde kwartaal van 2022 conform verwachting gepresteerd. Dit oordeelden analisten van Jefferies dinsdag.

Zowel de omzet als EBITDA na leases waren in lijn met de consensusverwachtingen, zo zag Jefferies. De vaste abonnementen binnen het consumentensegment stonden onder druk, terwijl de breedbandabonnementen afnamen. Bovendien profiteerde KPN minder van de prijsverhogingen in juli door de hogere marketingkosten.

De door het telecombedrijf afgegeven outlook voor 2023 is eveneens conform de consensusverwachtingen, zo stelde Jefferies. KPN laat zien vertrouwen te hebben in de kostenbesparingsplannen en dat de concurrentie niet heviger wordt, aldus de analisten.

De voorziene groei van de vrije kasstroom van 1 procent is wel exclusief de rentes op de recent uitgegeven groene obligatie.

Jefferies handhaafde het Houden advies op KPN met een koersdoel van 2,70 euro. Het aandeel KPN steeg dinsdag met een procent tot 3,10 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 67% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

KPN Koninklijke

3,273 29 mrt
0,000 0,00%
Premium

KPN durft toch weer verder te kijken

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links