Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: solide kwartaal KPN

Beursblik: solide kwartaal KPN
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft een solide vierde kwartaal achter de rug. Dit stelde analist Kris Kippers van Degroof Petercam dinsdag.

"KPN heeft opnieuw een solide kwartaal achter de rug, waarbij de belangrijkste cijfers conform verwachting waren", aldus de analist. Ook de vrije kasstroom blijft goed, terwijl de financiële positie onder controle blijft met een schuldgraad van 2,3.

KPN profiteert van de uitrol van glasvezel in het consumentensegment en de migratie binnen de zakelijke tak verloopt voorspoedig, zo concludeerde Degroof.

Ook de komende jaren zal de vrije kasstroom volgens Degroof solide zijn, ondanks wat druk door investeringen in de uitrol van glasvezel. Kippers ziet naar aanleiding van de kwartaalupdate geen reden om de taxaties aan te passen. De analist mikt "na de aardige cijfers in het derde en vierde kwartaal" op een lichte groei in 2023 en 2024, tegen de eerdere verwachting van een lichte daling”.

Degroof Petercam handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 3,20 euro. Het aandeel daalde dinsdagochtend licht tot 3,06 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

KPN Koninklijke

3,243 10:08
-0,030 -0,92%
Premium

KPN durft toch weer verder te kijken

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links