Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Cijfers Philips iets beter dan verwacht'

'Cijfers Philips iets beter dan verwacht'
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in 2022 iets beter dan verwacht gepresteerd, vooral met de divisies Diagnosis & Treatment en Connected Care. Dit oordeelde analisten van Jefferies maandag.

Het orderboek liep in het afgelopen jaar met 3 procent terug, waarbij de daling bij Diagnosis & Treatment met 7 procent in het vierde kwartaal fors was.

De outlook die Philips voor 2023 gaf, noemde Jefferies conform verwachting voor wat betreft de vergelijkbare omzetgroei en het aangepaste EBITA-resultaat. Philips verwacht in 2023 een lage enkelcijferige vergelijkbare omzetgroei en een hoge enkelcijferige aangepaste EBITA-marge. Daarbij waarschuwt het bedrijf voor een trage start van het jaar, waarbij er later in het jaar verbeteringen zullen optreden dankzij onder meer hogere prijzen.

Jefferies merkte wel op dat in de outlook niet de impact is meegenomen van de huidige zaken rond de beademingsapparatuur. De analisten zagen dat 90 procent van de vervangende beademingsapparaten in 2022 werd geproduceerd en dat 80 procent daarvan werd verscheept. Philips verhoogde daarbij een reservering met 85 miljoen euro, omdat meer apparaten vervangen zullen worden in plaats van gerepareerd.

Jefferies heeft een Underperform advies op Philips met een koersdoel van 11,40 euro. Het aandeel sloot vrijdag op 15,56 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 67% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Philips Koninklijke

18,156 02 jun
+0,394 +2,22%
Premium

Onderzoeksresultaten Philips geen game changer

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links