Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Volgende week rentebesluiten Fed en ECB

Volgende week rentebesluiten Fed en ECB
Beeld: BinckBank

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers gaan een drukke week tegemoet, met de rentebesluiten van de grootste centrale banken, terwijl daarnaast enkele zwaargewichten uit de AEX met cijfers komen. In België blijft het nog rustig.

Philips opent op maandag de boeken over het vierde kwartaal. Er wordt gespeculeerd dat Philips dan opnieuw een reorganisatie gaat aankondigen, wat onder meer ten koste gaat van duizend banen in Nederland. Eind vorig jaar kondigde het bedrijf al een reorganisatie aan, waarbij 4.000 banen verloren gaan.

KPN volgt op dinsdag met cijfers, terwijl ING en Shell op donderdag de boeken openen. Sligro geeft dan ook inzicht in de ontwikkelingen over het laatste kwartaal. TomTom sluit de week af met cijfers op vrijdag.

In Brussel is het nog een stuk rustiger, met woensdag de cijfers van Melexis en donderdag die van Euronav. De Noorse scheepvaartmagnaat John Fredriksen geeft niet op. Hij heeft  via Famatown zijn positie in de Belgische tankerrederij Euronav verder opgetrokken door nog eens 4,8 miljoen aandelen te kopen. In totaal bezit hij nu 50,4 miljoen aandelen Euronav, of een belang van 24,99 procent. De Noor bezit nu evenveel aandelen als de Belgische familie Saverys.  

Opnieuw komen er ook veel bedrijven uit de VS met resultaten. Vooral op dinsdag en donderdag is het druk. Zo geven onder meer Snap, AMD, UPS, McDonald's en General Motors resultaten vrij. Op donderdag is het de beurt aan Apple, Starbucks, Qualcomm, Amazon en nog veel andere namen. Tussendoor komt Meta op woensdag met cijfers.

In Europa is er verder aandacht voor de resultaten van Sanofi, Deutsche Bank, UBS en UniCredit.

Verder gaan de Chinese beurzen weer open, nadat ze een week lang dicht bleven vanwege Chinees Nieuwjaar.

Macro-economisch nieuws

Op macro-economisch vlak is het aankomende week ook druk. Op maandag is er het consumentenvertrouwen in de eurozone, op dinsdag onder meer groeicijfers uit Frankrijk, Duitsland en de gehele eurozone. Dan volgen ook inflatiecijfers uit onder meer Duitsland en Frankrijk. In de VS is er aandacht voor het consumentenvertrouwen over januari.

Op woensdag krijgen beleggers inzicht in de stand van de Europese en Amerikaanse industrie. Ook staat het rentebesluit van de Federal Reserve op de rol. Er wordt rekening gehouden met een renteverhoging van 25 basispunten, maar een verhoging met 50 basispunten is ook mogelijk. En als dit laatste niet gebeurt, zou de Fed zich nog wel verbaal kunnen laten gelden.

De Britse centrale bank komt op donderdag met een rentebesluit, net als de Europese Centrale Bank. Voor beide banken wordt een verhoging van de rente verwacht met 50 basispunten.

Op vrijdag krijgen beleggers cijfers over de Europese en Amerikaanse dienstensector.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 91% zegt kopen 11 stemmen
AMX 100% zegt kopen 10 stemmen
ASCX 71% zegt kopen 7 stemmen
BEL 20 50% zegt kopen 6 stemmen
BEL Mid 50% zegt kopen 6 stemmen
BEL Small 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 29 mrt
  745,54
  +1,60% +11,73
 2. AMX 29 mrt
  937,63
  +2,46% +22,50
 3. ASCX 29 mrt
  1.272,13
  +1,92% +24,01
 4. BEL 20 29 mrt
  3.744,81
  +2,12% +77,65
 5. BEL Mid 29 mrt
  6.500,67
  +1,24% +79,41
 6. BEL Small 29 mrt
  11.505,84
  +0,98% +111,57

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links