Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Consumentenvertrouwen VS verbetert verder

Consumentenvertrouwen VS verbetert verder
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in januari verder verbeterd. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen verbeterde van 59,7 naar 64,9. Een voorlopig cijfer toonde eerder een indexniveau van 64,6. 

Over de huidige staat van de economie waren de ondervraagden positiever. Deze deelindex steeg van 59,4 naar 68,4. De verwachtingsindex steeg van 59,9 naar 62,7.

De inflatieverwachting voor de komende 12 maanden kwam uit op 3,9 procent, van 4,4 procent vorige maand. Een voorlopig cijfer duidde eerder op een afkoeling tot 4,0 procent. Inmiddels daalt dit cijfer nu 4 maanden op rij.

De inflatieverwachting voor de komende 5 jaar kwam uit op 2,9 procent en blijft daarmee in de smalle bandbreedte van 2,9 tot 3,1 procent die in 17 van de laatste 18 maanden zichtbaar was.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links