Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse kerninflatie in december omlaag

Amerikaanse kerninflatie in december omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse kernprijzen zijn in december gestegen, maar minder sterk dan een maand eerder. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

Op jaarbasis bedroeg de PCE-kerninflatie 4,4 procent ten opzichte van de 4,7 procent in november. Economen hadden voor december ook op 4,4 procent gerekend.

De kernprijsindex steeg in december met 0,3 procent op maandbasis. Een maand eerder was er nog sprake van een stijging met 0,2 procent. De verwachting van economen lag voor december eveneens op een toename met 0,3 procent.

De Federal Reserve beschouwt de kernprijzenindex als de belangrijkste graadmeter voor de inflatie en als leidraad voor het monetaire beleid. Volgende week woensdag neemt de Fed weer een rentebesluit.

De reguliere PCE inflatie bedroeg 5,0 procent op jaarbasis in december. Dat was een maand eerder nog 5,5 procent.

De inkomens van Amerikanen stegen op maandbasis met 0,2 procent, na een stijging van 0,3 een maand eerder. De verwachting van economen lag ook op een stijging met 0,2 procent.

De consumentenbestedingen daalden daarentegen met 0,2 procent in december, na een afname van 0,1 procent in november. Hiervoor was door economen een afname van 0,1 procent voorzien.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links