Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Video: 2023 kan een redelijk beursjaar worden

Video: 2023 kan een redelijk beursjaar worden
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De rente en de inflatie bepalen momenteel het beeld op de beurs. En als de rente later dit jaar gaat dalen, zou het toch maar zo een "redelijk positief" jaar kunnen worden. Dit zegt vermogensbeheerder Andre van Eerden van Aberfeld International voor de camera van ABM Financial News.

De economie draait relatief goed, zoals ook blijkt uit de laatste macrocijfers uit de VS, "en ook in Europa vallen de cijfers constant mee", merkt Van Eerden op.

Het cijferseizoen is inmiddels op stoom en laat grote verschillen tussen de verschillende sectoren zien, concludeert de vermogensbeheerder.

Een sector die het goed doet is de financiële sector, met "uitstekende resultaten". En ook energie doet het goed, en dat zal zo blijven, verwacht Van Eerden

Toch is het een kwestie van behoedzaam opereren en zien of de rente in de tweede jaarhelft echt omlaag gaat. "Daar zet ik mijn vraagtekens bij", aldus Van Eerden.

Klik hier voor: 2023 kan een redelijk beursjaar worden

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Dividend Collector 27 januari 2023 15:17
    Als de rente later dit jaar gaat dalen zou het een redelijk positief jaar kunnen worden, ik citeer. Maar daar zet hij wel meteen zijn vraagtekens bij. Dus het “kan” een redelijk beursjaar worden. Nou, altijd fijn een twijfelende vermogensbeheerder. Daarom doe ik het gewoon lekker zelf.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links