Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street sluit verdeeld

Wall Street sluit verdeeld
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag bijna onveranderd gesloten, herstellend van een lagere start na gemengde bedrijfsresultaten van onder andere Microsoft dinsdag nabeurs. AT&T was een uitblinker.

De S&P500-index sloot 0,02 procent lager op 4.016,22 punten. De Dow Jones-index verloor 0,03 procent tot 33.743,84 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 1.890,32 punten.

"Wat de rally echt tot stilstand brengt, zijn de Amerikaanse bedrijfscijfers", zei marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade na de gemengde cijfers van dinsdag en woensdag. Analist Craig Erlam van Oanda denkt dat beleggers zich voorbereiden op een teleurstellend cijferseizoen voor Amerikaanse techbedrijven. 

"Het is een stoot in je maag als je Microsoft een fundamentele reden ziet geven om de rally die we hebben gezien teniet te doen", zei John Lynch van Comerica. "Opeens zijn mensen niet meer zo zkeer over Tesla en Alphabet." 

Dinsdagavond kwamen Microsoft en Texas Instruments al met resultaten. Aanvankelijk steeg Microsoft in de handel nabeurs, om woensdag echter toch in het rood te zakken. Dit verlies is in de loop van de dag echter weer weggepoetst.

De macro-economische agenda wad vrijwel leeg. De Amerikaanse olievoorraden zijn iets gestegen afgelopen week, maar minder dan verwacht. 

De olieprijs sloot ook vrijwel ongewijzigd. Een vat ruwe olie voor maart kostte 80,15 dollar in New York bij het sluiten van de markt, een stijging van 0,02 procent.

De euro/dollar handelde op 1,0917. Volgens marktanalist Stefan Koopman van Rabobank wacht de markt vooral op het cijfer over de PCE-inflatie dat vrijdagmiddag wordt gepubliceerd.

Bedrijfsnieuws

Voorbeurs openden onder meer Abbott, Boeing en Kimberly-Clark de boeken. Nabeurs is het de beurt aan IBM en Tesla.

Tesla meldde nabeurs een recordwinst en kondigde aan het groeidoel van 50 procent meer auto's dit jaar wel te gaan halen, nadat dit vorig jaar niet lukte. Al voorafgaand aan de kwartaalcijfers liet het bedrijf weten dat in 2022 iets meer dan 1,3 miljoen auto's van de band rolden. Het aandeel sloot licht hoger in aanloop naar de kwartaalcijfers en stond in de handel nabeurs nauwelijks lager.

Microsoft stelde dinsdag nabeurs iets teleur met zijn omzetcijfer over het afgelopen kwartaal. Aanvankelijk reageerde de koers nog positief, maar na sombere vooruitblikkende uitspraken opende het aandeel fors lager. Uiteindelijk beperkten de verliezen zich tot 0,6 procent.  

Alphabet, moederbedrijf van Google, verloor 2,5 procent, nadat aanhangers van de grote techbedrijven onzekerder werden door Microsoft.
 
Texas Instruments zag in het vierde kwartaal de winst minder dalen dan verwacht. Voor het lopende kwartaal rekent Texas Instruments op 1,64 tot 1,90 dollar winst per aandeel en een omzet van 4,17 tot 4,53 miljard. Analisten rekenden op 1,86 dollar winst en een omzet van 4,41 miljard dollar. Het aandeel verloor 1,1 procent.

Boeing won 0,3 procent na cijfers. Abbott Laboratories daalde 1,4 procent en Kimberly-Clark sloot 1,9 procent lager.

AT&T won juist 6,6 procent. Het telecombedrijf kreeg er meer mobiele abonnees bij dan verwacht. Beleggers negeerden een afwaardering van 25 miljard dollar vanwege de hogere marktrentes.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links