Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street richting rode start

Wall Street richting rode start
Beeld: NYSE

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een rode opening tegemoet. 

Een half uur voor de beursbel noteren de futures op de S&P 500 ruim een procent in het rood. De Nasdaq lijkt 1,7 procent in te leveren.

"Wat de rally echt tot stilstand brengt, zijn de Amerikaanse bedrijfscijfers", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade, wijzend op de gemengde resultaten die dinsdag verschenen.

Analist Craig Erlam van Oanda denkt dat beleggers zich voorbereiden op een teleurstellend cijferseizoen voor Amerikaanse techbedrijven. 

Dinsdagavond kwamen Microsoft en Texas Instruments al met resultaten. Beide aandelen lijken met verlies aan de handelsdag te beginnen.

Voorbeurs openden onder meer Abbott, Boeing en Kimberly-Clark de boeken. Nabeurs is het de beurt aan IBM en Tesla.

Tesla liet al weten dat het in 2022 iets meer dan 1,3 miljoen exemplaren van de band liet rollen.

De macro-economische agenda is vandaag vrijwel leeg. Vanmiddag wordt nog bekend hoe groot de Amerikaanse olievoorraden zijn. De olieprijs maakt een pas op de plaats.

De euro/dollar handelt op 1,0867. Volgens marktanalist Stefan Koopman van Rabobank wacht de markt vooral op de PCE-inflatie die vrijdagmiddag wordt gepubliceerd.

Bedrijfsnieuws

Microsoft stelde dinsdag nabeurs iets teleur met zijn omzetcijfer over het afgelopen kwartaal. Aanvankelijk reageerde de koers nog positief, maar na uitspraken van het bedrijf over de outlook, lijkt het aandeel 2,5 procent lager te openen. Vandaag heeft een groot aantal producten van Microsoft last van een storing. De kwestie zou wereldwijd spelen.

Texas Instruments heeft in het vierde kwartaal de winst minder zien dalen dan verwacht. Voor het lopende kwartaal rekent Texas Instruments op een winst van 1,64 tot 1,90 dollar per aandeel, bij een omzet van 4,17 miljard tot 4,53 miljard dollar. Analisten zouden gemiddeld 1,86 dollar per aandeel verwachten, bij een omzet van 4,41 miljard dollar. 

Verder lijkt Boeing na cijfers ruim 2 procent te gaan inleveren en openen ook Abbott en Kimberly-Clark lager.

AT&T lijkt wel in het groen van start te gaan.

Tesla heeft plannen om 3,6 miljard dollar te investeren in de uitbreiding van zijn gigafabriek in Nevada, waar momenteel batterijen en andere onderdelen worden geproduceerd voor elektrische voertuigen. Het aandeel opent vermoedelijk ruim 2 procent lager.

IBM moet rekening houden met een klein verlies bij opening.

Slotstanden

De S&P500 sloot dinsdag 0,1 procent lager op 4.016,95 punten. De Dow Jones-index steeg 0,3 procent tot 33.733,96, en technologiebeurs Nasdaq eindigde 0,3 procent lager op 11.334,27 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links